Пролетта на лудостта

В последните дни публичната среда в България стана крайно истерична

Реклама

В последните дни публичната среда в България стана крайно истерична. Многократно съм ви говорил затова, но в последните седмици наблюдавам колко ожесточено става разделението в обществото. Делим се по всички параграфи и никога не достигаме до сърцевината на нещата.

Дори диалогът, който Васил Божков твърди, че е между него и финансовия министър Горанов, показва, че добрите с числата са зле с граматиката, е отрязан. Вероятно предстои втори епизод, в който хазарт-джадаите ще атакуват пак, докато империята ще мисли как да отвърне на удара. Очаква ни истинска есемес одисея, в която ще се говорим за "девойката", "Сашо", "момчето", "ония, втория и третия", както би казал Димитър Пенев, когото много уважавам.

Отсега е ясно каква ще е стратегията на Божков - пуска малко, оставя време на посочените от него да се оправдаят, след това пуска още малко, което развенчава оправданията им и те пак трябва да се оправдават. Toва ще продължи до момента, в който публиката не се умори, защото до момента всичко, което виждаме кореспондира с убедеността на българина, че големите пари и политиката са скачени съдове. 

Човек спокойно може да го заболи главата. През това време, не забравяйте, че трябва да се караме - Мутафчисти ли сме или Мангъровисти?  Има ли коронавирус или няма? Американците ли са го измислили, китайците ли са го пуснали, руснаците защо мълчат и съобщават за хиляди заразени? Значи Путин и той е в заговора. Не ни стигат политическите кандърми, а и сега Бил Гейтс трябва да мислим, че ще ни чипира.

Вижте във видеото целия коментар на водещия Светослав Иванов.