Те отиват на Запад. А ние?

Коментар на водещия на "120 минути" Светослав Иванов

Реклама

Дами и господа, знаете, че технологиите промениха много аспекти на нашия живот. В последното десетилетие те допринесоха значително и за увеличаване на бежанските потоци към Европа. Те показаха другата страна на света дори на онези хора, които живеят в най-отдалечените села на Афганистан, където има повече мобилни оператори от броя им в България.

Светът освен малък, се оказа и лесно достъпен - на няколко клика, при които дори и големите разстояния изглеждат малки, когато залогът е по-добрият и справедлив живот на Западния свят.

Войната в Украйна привлече цялото медийно внимание към себе си. Това е логично, защото тя е на прага на Европа и "изсмуква" информационно всички други конфликти, които изглеждат в момента далечни и сякаш нереални. Но, за съжаление, те са абсолютно реални и продължават да горят.

Над година талибаните подлагат на репресии стотици хиляди в Афганистан. Страната е напълно фалирала и периодично е на прага на масов глад и хуманитарна катастрофа. Все повече жени остават по домовете си, точно както, след като талибаните дойдоха на власт за първи път в края на миналия век. Сирия продължава да е арена на няколко паралелни войни, в които регионални сили подкрепят или подстрекават различни страни в конфликта.

Целия коментар на Светослав Иванов гледайте във видеото!