В черната дупка на българската политика

Коментар на водещия на "120 минути" Светослав Иванов

В черната дупка на българската политика

Реклама

Тази седмица се конституира новият 50-ти парламент. Ако се дистанцираме от политическата реторика, която звучи остаряла като вчерашен вестник и всички ние познаваме до втръсване, не може да не ни направи впечатление колко ненаучени уроци демонстрираха с поведението си политическите партии и в това народно събрание. 

Радикализацията им ни отврати. Начинът, по който се опитаха да ни разделят подхрани апатията. Компроматите, грубият им език и недодялан изказ, непремереният тон и бабаитлъците предизвикаха присмех. Така се стигна до ситуацията, в която в българският парламент да е представена едва една трета от обществото ни.

Победителят да е победител само с 8% от гласовете на българите, за втория да са гласували 5% от цялото общество, а третият и четвъртият да са изборът на малко над 4%. Съответно - надолу по веригата - петата, шестата и седмата партия са представителни само за 1-2 процента от всички избиратели. Затова, смирете се малко, свийте перките. Меко казано, нямате основание да имате кой знае какво самочувствие. Ако мислите, че 2 стадиона хора са достатъчни, за да говорите от името на обществото, много грешите, а този маниер да перчене ще ви направи още по-малко представителни и повече карикатурни.

Целия коментар гледайте във видеото!