Йесика Аро: Руските пропагандисти са много добри в това да повлияят върху хората

„Tроловете на Путин“ от Йесика Аро е стряскаща книга –разследване, което изобличава тайните на може би най-жестокото психологическо оръжие за масово унищожение на XXI век

Реклама

Когато стартира своето станало вече световноизвестно разследване за руските пропагандни тролове през септември 2014 г., Йесика Аро е само на 33 години – млада жена, която мечтае за семейство и бляскаво бъдеще.

След статията ѝ в обществената медия Yle, която обяснява как Русия води информационната си война зад граница, срещу нея започва безпрецедентна кампания, целяща да изтощи психиката ѝ и да запуши устата ѝ.

Хиляди еднотипни лъжливи коментари, опитващи се да я дискредитират, нещо което се случва и с десетки български общественици, които са критични към руското нахлуване в Украйна. Финландската журналистка, живяла известно време и в Русия, е принудена да напусна родината си, но не се поддава на психологическите атаки и не се отказва от темата.

„Tроловете на Путин“ от Йесика Аро е стряскаща книга –разследване, което изобличава тайните на може би най-жестокото психологическо оръжие за масово унищожение на XXI век. Разследване, което – ще ви накара да погледнете на всичко, написано в интернет, с други очи.