Мишел Гийлън: Оптимизмът поражда благополучие

Да напуснеш телевизията в търсене на щастието

Реклама

Разтърсващото торнадо е първата новина в един от последните ефири на водещата с необичайна история. След края на един от най-успешните телевизионни сезони в историята на американската телевизия Си Би Ес обаче водещата на новините Мишел Гийлън напуска. Годината е 2010 г.. Причината - негативните новини.

Гийлън представя новините повече от 7 години в Си Би Ес, Фокс и малки кабелни телевизии. Телевизията на окото, както някои наричат втората най-стара американска телевизионна мрежа дори я представя като едно от ключовите си лица след като за пръв път интегрира нощните и сутрешните си новинарски емисии в обща концепция и екип. Така 32-годишната журналистка слиза от ефира, гледан от стотици милиони ежедневно и започва своята лична мисия за повече позитивни емоции.

За да направи промяната, Мишел Гийлън сега води конференции по целия свят и е сред световно признатите експерти в т.нар. позитивна психология. Има и собствена книга - "Да излъчваш щастие", с която учи читателите си как да съобщават с по-малко негативна емоция лошите новини.

Гийлън иска да промени мисленето, журналистиката и живота чрез универсалното лекарство - оптимизма!

Вижте във видеото разговора с Мишел Гийлън, която напуска телевизията в търсене на щастието.