Председател на Гръцката организация по туризъм: Гърция е отворена и предлага за своите посетители незабравими преживявания

Имаме много малък брой заразени. Протоколите, които следваме, са изключително добри и те се прилагат абсолютно навсякъде

Реклама

Анджела Гереку управлява Гръцката туристическа организация. С нея разговаряме за стратегията на гърците в борбата с COVID-19, за туристите от другите държави и за милиардите от Брюксел.

"Това лято е изключително трудно за нас, за първи път ни се случва такова нещо. Много ни е трудно, защото поне 30% от гръцкия брутен вътрешен продукт зависи само от туризма. Въпреки това успяхме да управляваме процесите, свързани с пандемията COVID по един много позитивен начин и резултатите ни са много добри", коментира тя.

"Що се отнася до начина, по който ние се справяме с COVID-19, Гърция се смята за една от най-успешните страни. Затова можем да кажем, че Гърция е отворена и предлага за своите посетители незабравими преживявания, и те винаги са добре дошли", заяви Анджела Гереку. И допълни: "Имаме много малък брой заразени. Протоколите, които следваме, са изключително добри и те се прилагат абсолютно навсякъде. Като започнете от летищата и минете през хотелите и ресторантите. Ако локализираме някой случай, ние действаме енергично, моментално и сме много резултатни в посрещането на тези проблеми. Така че ние каним без каквото и да било безпокойство нашите гости. Внимавайте и се пазете, но заповядайте!"

Вижте във видеото целия разговор с Анджела Гереку.