Руският политик Генадий Гудков: Пригожин е лично произведение на Путин, което се обърна срещу създателя си

Лидерът на „Вагнер“ показа с този поход към Москва, че руският президент е страхливец и не може сам да взима решения, каза още той

Руският политик Генадий Гудков: Пригожин е лично произведение на Путин, което се обърна срещу създателя си

Реклама

Пригожин е лично произведение на Путин, което се обърна срещу създателя си - свали маската на руския президент и показа, че той е страхливец и не може сам да взима решения.

Това каза в предаването „120 минути“ руският политик Генадий Гудков, който е бивш депутат и бизнесмен. През последното десетилетие той е един от най-яростните критици на президента Владимир Путин. От 2019-та живее в България и създава опозиционното сдружение „Свободна Русия“.

„Това беше опит за въоръжено въстание, което приключи с разбирателство между Пригожин и Путин. Това въстание не беше насочено лично към Путин. Пригожин е лично произведение на Путин – това е най-верният му човек, за когото той създаде една частна армия. Но в един момент Пригожин влезе в жесток конфликт с министъра на отбраната и загуби връзката с Путин“, каза той.

Гудков смята, че за лидера на „Вагнер“ е било много важно руският президент да му се обади и да го подкрепи срещу министъра на отбраната. „Не изключвам, че е имал данни, че са искали да го унищожат“, отбеляза още той.