В главната роля: D2

Вижте повече във видеото

В главната роля: D2

Реклама

Рокът, който китарите им свирят, е саундтракът на живота на няколко поколения. Историята на D2 започва в салона на 81-во училище. Там репетират създателите на групата - Митко Кърнев и първият вокалист на бандата Дичо. Бандата допълват Красимир Тодоров, Александър Обретенов, Явор Александров и Десислав Семерджиев. Първите клубни участия на групата започват в края на 1998-а. Оглавяват музикалните класации още с първата си песен - "Не мога да спра да те обичам". Следва безапелационният хит "Ледено момиче", който дава и името на първия им албум през 2000 година.

"Ледено момиче" става най-продаваният музикален продукт на българския пазар до 2006-а с повече от 100 000 копия. През 2005-а вокал на групата става Деян Каменов - Дидо. Освен музикант, Дидо е и благотворител - подкрепя инициативи за развиващи се таланти и деца със специални потребности. Следват албумите "6" и "Феникс", които продължават да чупят рекорди. След повече от 15 години, фронтмен на бандата вече е Радостин Василев, добре познат на публиката от музикалното шоу "Гласът на България".
D2 са едни от малкото българи, стигнали до класацията на MTV - World Chart Express, редом до световни звезди. Изнасят концерти в България и зад граница. Основават проекта "Голямо междучасие" с идеята да помагат на прохождащи банди. Застават зад кампании срещу пиратството, насилието в училищата и превенцията срещу СПИН. Тази година бандата отбелязва 25 години на сцена с грандиозен концерт в НДК. За музикалните върхове и светлината отвъд прожекторите - D2  в "120 минути".