В главната роля: Любо Киров

Реклама

Любо Киров е роден на 26 октомври 1972 г. в Плевен. Завършва Националната художествена академия със специалност "Керамика и стъкло", но музикалната му дарба предначертава друг път за него. От 2000-та до лятото на 2007-а година той е фронтмен на една от най-харесваните български формации – група "Те".

Автор е на над 200 хитови текстове на песни. Носител е и на множество награди, сред които за "Най-добър текст", за "Изпълнител на годината", както и за "Песен номер 1".

В момента тече и националното лятно турне на артиста, а от есента той ще влезе в ролята на треньор в новия сезон на музикалното предаване "Гласът на България" по bTV.

„Нямам търпение да започне "Гласът на България". У нас има толкова много талантливи хора. Да бъда в журито за мен е хем емоционално, хем много отговорно. Надявам се участниците да имат усещането, че предлагат най-голямото си съкровище – гласа си, за да може някой да го направлява“ – сподели Любо Киров в предаването „120 минути“.

Той разказа, че е имал „прекрасно аналогово детство на улицата, с много тичане, игри на фунийки, стражари и апаши“. Не е успял да влезе в Музикалното училище заради „корупционни практики“, благодарение, на които местата бързо свършили. Така стига до Художествената академия, макар вече е да е знаел, че музиката е голямата му страст.

„Преподавателят ми Греди Асса каза, че се гордее с мен, защото може и да не рисувам, но все пак се занимавам с изкуство, докато някои наши колеги продават обувки“ – сподели с усмивка певецът.

Той съобщи в студиото новината, че на рождения си ден, 26 октомври, ще изнесе концерт в „Арена Армеец“ – най-голямата закрита зала у нас.