В главната роля: Мария Бакалова

Вижте гостуването ѝ във видеото

В главната роля: Мария Бакалова

Реклама

Тя е българката, която покори Холивуд. Едва на 28, Мария Бакалова вече има номинации за ролите си за най-престижните награди в света на киното - "Оскар", "БАФТА" и "Златен глобус".

Мария е дълго чакано дете, родена е в Бургас. Връзката с майка ѝРумяна е много силна и до днес. Като малка взема уроци по пеене и флейта. Голямата ѝцел и мечта е да учи актьорско майсторство в НАТФИЗ. Приета е от първия опит. Вярва, че в основата на успеха е добрата подготовка. През 2021-ва е удостоена с почетен Аскеер за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда. Големият ѝ пробив зад Океана e с ролята си в политическата сатира "Борат 2".

Ролята я превръща в първата българка претендент за награда "Оскар".

Историческата ѝ номинация е в категорията "Най-добра актриса в поддържаща роля". За превъплъщението си ечели наградата "Изборът на критиците". 

Следват роли в продукциите "Убийствена игра" и "The Bubble". Мария е и гласът на кучето Космо в Пазители на галактиката: Трета част.

В момента Мария е сред най-търсените лица в кино индустрията. Получава по няколко предложения за нов филм всяка седмица.  Продължава да участва и в проекти на български режисьори.

За силата на мечтите, червения килим и гледката към върха в световното кино - Мария Бакалова за първи път в "120 минути".