В главната роля: Проф. Георги Рачев

Реклама

Професор Георги Рачев е роден на 11 октомври 1955 година в София. Завършва специалностите "География" и "Философия" в Софийския университет. От началото на 1982 година е преподавател в Катедра "Климатология, хидрология и геоморфология" на Геолого-географския факултет на Алма Матер.  

Автор е на десетки статии в престижни научни списания и книги, а неговите синоптични прогнози често влизат в домовете на хиляди българи чрез телевизионния ефир. Обича да пътешества из екзотични дестинации. Женен е, има син и дъщеря.

В предаването „120 минути“ той коментира наводненията в Германия. По думите му, водата там е огромна.

„Това е нанесено от реката, не само калта, а се виждат едни големи камъни, които предполагат височина на вълната повече от метър. Хората са разчистили, имаше места в района на Кьолн за 36 ч. валежите бяха 150 литра на квадратен метър. Армията веднага е на мястото, но това са ниски места, които са потопени във вода”.

„Какво се случва с времето, Апостолът го е казал за съвсем друго, но в края на краищата - ние сме във времето и времето е в нас, то нас обръща и ние го обръщаме. Много голямо нещастие, това нещастие се пренесе в Бавария, в Австрия, в Чехия, в Швейцария, вижда се какви невероятни поражения. Само много голяма вълна може да предизвика тези опустошителни разрушения, но хората не плачат много, много, хващат се за работа и веднага искат да възстановят това нещо“.