Васил Христов: Животът ме прати във Великобритания

Кореспондентът на bTV във Великобритания гостува в "120 минути"

Васил Христов: Животът ме прати във Великобритания

Реклама

„Великобритания ме избра. Животът ме прати в Лондон през 2020 г. малко преди пандемията. Никога не съм си представял да направя тази крачка извън България. Предложих опита си на трите национални телевизии, bTV бяха най-бързи“, каза кореспондентът ни от Лондон Васил Христов в предаването „120 минути“. 

„В тази динамика рискуваме да се загубим в професията. И е много сложно, следвайки тази динамика улавяме правилните и истинските неща, защото сме удавени в море от дезинформация. Ние с нашите професионални умения трудно се справяме с фалшивите новини, то какво остава за хората, които са залети буквално от този поток информация“, обясни той.

„Лондон и София не се различават в тези тенденции с липсата на авторитети. Това според мен е големият проблем на съвремието ни. Мисля, че сме свидетели на консумация във всеки един аспект. Ние сме консуматорско общество и консумираме на едно без да подбираме много“, добави Христов.

Според него големият проблем на българите е, че са прекалено капсулирани и вглъбени в несъществени неща. "Липсват ни визионери. Хора, които да имат визия за България не след три месеца, когато предстои ротацията, а след три години, след 30 години", допълни той.

Той разказа за семейството и детството си. „Мама тази седмица имаше рожден ден и я изненадах като се прибрах. Имах прекрасно детство в Казанлък. Баща ми е багерист, а майка ми сглобяваше в кремона китари“, добави Христов.

Какво коментира той относно това, че е първият българин станал член на Управителния комитет на най-старата организация на журналисти в света - Foreign Press Association- гледайте във видеото.