Златимир Йочев: Семейството те прави завършен човек

Водещият на "Тази сутрин" е специален гост в "120 минути"

Реклама

Златимир Йочев е роден през 1985 г. в Хасково. Като дете живее и учи в Триполи. Заради страстта си към футбола, избира спортното училище в родния си град, след това завършва журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През последните 15 години е работил като журналист и телевизионен водещ в Българската национална телевизия, България Он Еър, BiT. От 1 март 2021 г. е водещ на сутрешния блок на bTV "Тази сутрин".

Преподава "Новини и актуална публицистика" в Нов български университет. През 2017 г. е отличен от Синдиката на българските учители с приза "Журналист на годината". Почитател е на екстремните спортове. Женен е за журналистката Марина Цекова, имат дъщеря - Тамара. 

"Ранното ставане има един плюс - виждаш красиви изгреви" - това сподели Златимир Йочев в "120 минути", но разкри и че денят му никога не свършва, когато приключи ефирът на "Тази сутрин", а продължава с подготовка за следващoто предаване.  

"Когато направим един хубав ефир, изпитваме невероятно удовлетворение. Сутрешният блок е фундаментът на целия ден - трябва да вкараме всякакви теми и форми. Старая се хората да не чувстват дистанция между тях и мен."

Постоянно се учи да извлича максимума от кратките разговори, както и да се възползва от високите технологични, които предлага студиото на bTV, за разнообразно и полезно съдържание.  

След предаването намира време за спорт, четене и за семейството си.