Американският посланик Херо Мустафа: Ще разглеждаме и отмяна на визовия режим със САЩ

За срещата Тръмп - Борисов

Реклама

Насърчаването на върховенството на закона и борбата с корупцията е процес, чрез който, демокрацията, в която и да е страна, може да постигне пълния си потенциал. Това ще са основните приоритети и за България. Това заяви американският посланик у нас Херо Мустафа за "120 минути" в първото си телевизионно интервю за родния ефир. Дипломатът отпътува за САЩ, където ще участва в срещата между президента Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов.

По думите на Мустафа визитата на Борисов във Вашингтон е изключително важна възможност да се демонстрира силата на двустранните отношения между двете страни, а и тяхното подобряване.

"Ние имаме много силно сътрудничество на няколко фронта и това е възможност да погледнем всички тези различни сфери и да видим къде може да направим още повече", подчерта тя.

Според нея военният аспект е ключов заради работата на България в модернизацията на въоръжените си сили. За нея това е стратегически момент от гледна точка на регионалната, енергийната сигурност и диверсификацията на източниците.