Анета Савова: Светът ни се променя. Предизвикателствата, които имаме в живота си, са все по-модерни и по-различни

Човечеството има нужда от интегриране на цялостния потенциал - мъжки и женски, за разрешаването им, допълни тя

Анета Савова: Светът ни се променя. Предизвикателствата, които имаме в живота си, са все по-модерни и по-различни

Реклама

Анета Савова е млада и модерна жена, обърнала живота си на 180 градуса. Тя работи 15 години в сферата на корпоративното банкиране. Без колебание го нарича "мъжки свят". Достига висок мениджърски пост и въпреки възможностите за развитие, тя напуска престижното си и сигурно работно място. Зад решението й стоят няколко трудни години в търсене на отговор на въпроса "Коя съм аз?", както и битка с тежка диагноза.

Днес Анета ясно знае каква трябва да бъде успешната и удовлетворена жена. Има щастливо семейство, помага чрез личния си опит на жени, които искат да бъдат лидери, но без агресия и болни амбиции и вярва, че с устременост и воля успехът е постижим.

Сред любимите й фрази е една на бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт: "В ада има специално място, отредено за жени, които не помагат на други жени!".

"Сигурност е понятие, което за мен се промени през годините. В момента, в който започна да се променя и да отстъпва на други ценности, които ми бяха важни, дойде и промяната. Но не стана бързо. На мен ми отне 5 години. Финансовата криза след 2008 година доста помогна за промяната в съзнанието ми, за това как изживяваме сигурността", сподели Анета Савова в студиото на "120 минути".

"Начинът, по който аз исках да живея оттук насетне, придоби нови измерения. За мен вече бяха важни смисълът и приносът, който мога да имам в живота си и в живота на други хора", каза тя.

"България е модерна държава. В нея има много успешни жени, утвърдили се жени с много постижения. Дори в последно време има много повече информация за жени в миналото, които са имали принос. Просто тогава не се е говорило, защото е било необичайно и нетипично", коментира Анета.