Атанас Атанасов: Важният дебат за развитието на ЕС остана някъде в сянка

Председателят на ДБ каза, че нещата могат да станат непредсказуеми, ако няма редовна власт след изборите

Атанас Атанасов: Важният дебат за развитието на ЕС остана някъде в сянка

Реклама

„Ненужни са тези национални избори, предизвикани заради определени интереси. Важният дебат за развитието на ЕС остана някъде в сянка. Всички се занимават с парламента и управлението на страната, няма задълбочен дебат как България да участва в развитието на ЕС“. Това каза председателят на ДБ Атанас Атанасов.

Той каза, че нещата могат да станат непредсказуеми, ако няма редовна власт след изборите.

„ГЕРБ се държаха като управляваща опозиция. А от ДПС се държаха назидателно и показваха, че имат влияние върху ГЕРБ. Това е нашето притеснение и притеснението на нашата избиратели. Ние не знаем кога Борисов действа по собствена воля или кога изпълнява волята на ДПС и на Пеевски. А би било ненормално, ако след като минат изборите и единствената възможност за мнозинство е между ГЕРБ и нас, да не преговаряме. Но аз бих казал, че ако този процес ще се случи - той трябва да започне оттам, откъдето спря“, коментира Атанасов.

Той попита и къде е Мария Габриел.

„Тя нито е кандидат за националния парламент, нито е за Европейския парламент. Къде изчезна тя, защото аз имах усещането, когато участвах в преговорите, че госпожа Габриел искаше да състави правителство. Само че много често ѝ се налагаше да прекъсва преговорите и да отива да се консултира. И тези, които дърпаха конците отзад, провалиха тези преговори“, заяви още Атанасов.