Бояна Авджиева - една българка в академията на звездите

Бояна Авджиева спечели място в световната школа на Лий Страсбърг

Реклама

Получих уникална възможност да се обучавам в Лос Анджелис, заедно с бъдещите звезди на Холивуд. Това заяви в предаването „120 минути“ младата актриса Бояна Авджиева и дъщеря на известния журналист и телевизионен водещ Александър Авджиев.

„Аз съм първият човек, който получава стипендия по такъв начин. Досега институтът не е провеждал толкова мащабен уъркшоп, като този, който се състоя това лято. Той беше организиран от Кристина Верославова“, обясни Бояна Авджиева. За да попадне във въпросния 5-седмичен уъркшоп (творческа работилница), тя е трябвало да подготви монолог на английски език, с който да кандидатства. Общо 200 актьори (не само от България) са се явили на кастинга. След това е направена селекция от 16 души, като само един получава стипендия и ще се обучава в Лос Анджелис, САЩ.

„Разбрах, че са ме избрали не само заради цялостното ми представяне, но и заради моя характер. А именно, че имам собствено мнение по голям кръг от въпроси и не се притеснявам да го изразявам“, сподели още тя. В актьорската професия човек изразява позицията си по различни въпроси най-вече чрез присъствието си на сцената. Именно това е било в основата на оценката, защото в рамките на творческата работилница реално никой не е споделял какви са политическите му възгледи и не е изразявал становища по някакви теми.

„Имам пред себе си една голяма възможност, която крие в себе си огромен потенциал. Конкуренцията е огромна и тепърва ще трябва да се доказвам ежечасно и дори ежеминутно. Аз обаче съм човек, който е свикнал много да работи и съм силно мотивирано от възможността, че ще имам потенциал за развитие“, каза още тя. Очаква, че ще ѝ преподават световноизвестни преподаватели – лица, които са богове в актьорската професия.

Скоро тя заминава да следва в института по театър и кино "Лий Страсбърг" в Лос Анджелис, където са учили актьори като Ал Пачино, Мерилин Монро, Джейн Фонда, Анджелина Джоли и много други. Стипендията ѝ включва само таксата за обучението в института. Ето защо тя трябва да събере 20 000 долара, за да замине за САЩ. Ако искате да подкрепите нейната мечта, можете да го направите на следната сметка:

IBAN: BG88STSA93000029220629

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

Бояна Александрова Авджиева