Бойко Ноев: Виждаме постепенен упадък на Русия

По думите му развитието в Русия ще бъде неблагоприятно

Реклама

„Виждаме постепенен упадък на Русия, благодарение и по причина на войната, която Путин започна. Както и Пригожин казва, паричната не е денацификация, не е заплаха от Запада, а да се плячкоса и разграби държавата от олигарси“, заяви в предаването „120 минути“ бившият военен министър Бойко Ноев.

По думите му развитието в Русия ще бъде неблагоприятно. „Това, което ще се случва там, трябва да бъде сдържано. Нямаме шанс, ако не сме активна част от НАТО и ЕС. Президентът вижда това нещо“, подчерта Ноев.

Според него властите трябва да се помирят по темата за Русия, а Радев трябва да вземе инициативата. „Той дължи извинение на гражданите за онзи момент, когато обърна гръб на химна при избирането на правителството“, заяви той.

„Емилиян Гебрев, благодарене на предишните прокурори, е ръководител на организирана престъпна група. Вече шест години е ръководител на ОПГ. Той е един от многото случаи на „дела на трупчета“, каза Бойко Ноев във връзка с новите взривове в заводи за боеприпаси.

„Той е един от най-големите оръжейни бизнесмени в Европа и заедно с държавните предприятия „Сопот“ и „Арсенал“ неговите фирми, правят България сред първите държави по производство на боеприпаси в Европа. Значението на България за НАТО и ЕС е огромно“, категоричен бе той.

„Причината за тези взривове е, че тези, които извършват тези действия се чувстват безнаказани. България е едно място, където могат да правят каквото си искат. Тези хора, които са доказани със своето присъствие около взривовете и отравянията са оперативни работници на руските служби. Нищо от тях не се разследва“, посочи Ноев.

„Веществените доказателства, които са събрани, се унищожават. Делата се прекратяват. Снимки на взривовете са унищожени някъде из МВР. Доказателства са унищожени някъде из МВР“, заяви той.

Бившият военен министър коментира и решението на кабинета да изтегли Инвестиционната програма за модернизация на Българската армия, подготвена от служебния кабинет.