Братът на убитата Анита: Децата са видели тялото ѝ, имало е много кръв

Тялото на Анита Димитрова беше намeрeно в квартал „Изток“ в Перник, като обвиняем е привлечен съпругът ѝ Димитър Димитров

Реклама

След подаването на сигнала полицията е стигнала за пет минути. Само че децата и моят баща – дядо им са били там около 3-4 минути без полиция. Видели са тялото ѝ, имало е много кръв. Със сигурност е имало насилие. Това разказа пред bTV братът на убитата 43-годишна жена в Перник Валентин Свиленов.

Тялото на Анита Димитрова беше намeрeно в квартал „Изток“ в Перник. Като обвиняем е привлечен съпругът ѝ Димитър Димитров. Засега той е задържан за 72 часа.

Анита Димитрова е имала ограничителна заповед да не бъде доближавана от съпруга си, въпреки това тя се връща при него преди два месеца, тъй като Димитър е казвал, „че не може да живее без нея“.

Братът на Анита допълни, че от години е имало инциденти и че са подавани жалби в полицията, има и ограничителна заповед.

От прокуратурата посочват, че е установено от показания на свидетели, че между съпрузите е имало конфликти и преди, всички - под влиянието на алкохол. Димитър винаги е проявявал ревност.

Сигналът за Анита е подаден на 112 в 4:27 часа сутринта от едно от децата на убитата. Димитър първо звъни на бащата ѝ и му съобщава, че „нещо много лошо е станало“. „След това едно от децата се е опитало да го потърси и то е подало сигнала на 112“, обясни наблюдаващият прокурор и говорител на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.