Д-р Велислава Донкина: Не е добра идея да се страхуваме. Това обаче не означава, че трябва да бъдем невнимателни

Ние не сме всесилни и не сме вездесъщи. Мисля, че това е нещото, което хората най-трудно приемаме, допълни клиничният психолог

Реклама

Живеем в такова време. Много харесвам мисълта на един много интересен философ, който казва, че времето, в което живеем, е свързано с това хората сами да се експлоатираме, като си мислим, че това е реализация. Мисля си, че ако си позволим да продължим още малко в тази посока на разсъждение, подобно нещо няма как да не доведе до едно или друго обществено явление, което не мисля, че е промяна, а проява на едни и същи човешки особености и характеристики. Естествен ход на спиралата на историята и на обществеността. На човечеството непрекъснато му се случва едно и също. Това каза клиничният психолог д-р Велислава Донкина в студиото на "120 минути".

"Когато има тотален разпад на всички неща, които могат да ни удържат – ценности, култура..., след това цивилизациите се разрушават или изчезват", допълни тя.

Относно кризата с COVID-19 д-р Донкина коментира: "Не знам дали ще дойде втора вълна или това е естествено развитие на една епидемична обстановка, но мисля, че по никакъв начин не е добра идея да се страхуваме. Това обаче не означава, че трябва да бъдем невнимателни или да смятаме, че нищо не може да ни докосне. Ние не сме всесилни и не сме вездесъщи. Мисля, че това е нещото, което хората най-трудно приемаме."

Вижте целия разговор във видеото.