Да бронираш машини за ООН, НАТО и "SpaceX"

Гост е д-р Антон Стефов

Реклама

Антон Стефов е роден в Благоевград. Завършва специалност „Машинно инженерство“. След 1989 г. емигрира в Канада, където създава компания за бронирани автомобили, която с годините се превръща в наложено име в този бранш. Бизнесът му тръгва рязко нагоре след събитията от 11.09.2001 г.

Следващите години доктор Стефов отваря заводи в Съединените щати Обединените арабски емирства, както и в Турция. Компанията му е доставчик на бронирани машини на държавни организации, включително ООН, НАТО, германските въоръжени сили, „Спейс екс“ и много други в цял свят. През април тази година той обяви, че ще инвестира 20 милиона лева в създаването на завод за бронирани автомобили в Бургас. Плановете са той да заработи през 2024 година.

Все по-често съм в България, преди това може би 20-25 дни в годината, а сега вече месеци – 3-4 месеца, тъй като моето присъствие е свързано с изграждането на завода и много неща трябва да бъдат уточнени документално и конструктивно, докато се стигне до изграждане на завод, който ще отговаря на изисквания за поне 20 години, заяви д-р Стефов в предаването "120 минути". 

Тагове: Антон Стефов