Даниел Митов: ГЕРБ очевидно върви към победа на изборите

Готови ли са ГЕРБ да управляват заедно с ДПС след изборите и ще бъде ли Бойко Борисов премиер?

Даниел Митов: ГЕРБ очевидно върви към победа на изборите

Реклама

„Не можем да кажем с кого и с кого няма да се коалираме, преди да минат изборите“, каза в предаването „120 минути“ Даниел Митов от ГЕРБ.

Разговорът с Митов е част от предизборните интервюта и дебати на bTV „Избори 2 в 1 – Гласът ти се чува“.

20 партии и 11 коалиции участват със свои кандидати за Народното събрание. От всички 6114 кандидати за народни представители трябва да решим кои 240 ще пратим в парламента.

„Хипотези не мога да коментирам, защото не са минали изборите. Само от българските граждани зависи какви ще са резултатите от изборите и какво ние можем или не можем да направим след 9 юни. Най-трудното ще е тогава. ГЕРБ убедително върви към победа, въпросът е каква ще е разликата с другите“, уточни депутатът от ГЕРБ.

По думите му цел на партията ще е да се излезе от стагнацията и трите години застой.

„Ние мостове (с ПП-ДБ) не сме горили. Но за съжаление през последните години се нагледахме на експерименти от момичета и момчета, които по мои наблюдения са в предморално състояние на своето развитие. Няма проблем да ходят и да говорят срещу мафия, която си въобразяват, след което да влязат по кабинетите и да обсъждат неформалния кеш, който ще раздават“, каза за отношенията с ПП-ДБ Митов.