Доц. д-р Михаил Околийски: В България се наблюдава сериозно увеличаване на новозаразените

Според него се събират все повече доказателства, че в затворени помещения с компрометирана вентилация, рискът човек да се зарази е по-голям

Реклама

В България се наблюдава сериозно увеличаване на случаите на коронавирус и сега е моментът да мислим за последствията от пандемията, обясни българският представител на Световната здравна организация д-р Михаил Околийски.

За „120 минути“ той коментира и продължаващите протести у нас. По думите му част от недоволството може да се дължи на последствията от изолацията заради коронавируса. Околийски смята, че по този начин е генерирано напрежение между хората, което трябва да намери своя „вентил“.

„Скупчването на хора на едно място без предпазни средства и дистанция води до предаване на вируса. В момента сме свидетели на подобна статистика – увеличаването на броя заразени както у нас, така и в световен мащаб“, коментира той.

Според него се събират все повече доказателства, че в затворени помещения с компрометирана вентилация, рискът човек да се зарази е по-голям и изтъкна, че тепърва ще се анализират данните дали и чрез въздух се предава COVID-19.