Гриша Ганчев за футбола, парите и отношенията с властта

Припомнете си избрани моменти от изминалия сезон на "120 минути"

Реклама

Заплетеният казус около ст. "Българска армия" може да накара собственика на ЦСКА Гриша Ганчев да напусне клуба. Това призна самият той при гостуването си в предаването "120 минути" по bTV.

Ганчев все пак изрази надежда, че при новото правителство може да бъде намерено компромисно решение на ситуацията и за спортните зали, и за стадиона на ЦСКА, така че неговата реконструкция да бъде реализирана до края на 2023 г. Тя ще струва 45 млн. евро, а бизнесменът разкри подробности около проекта.

"Червените" са си били винаги в окопа, и то не от вчера, а от 30 години. Аз не знам на кого толкова пречи този клуб, като има толкова голяма фенска маса и все пак той е социален феномен... Откакто сме с Инджов и Стоичков в ЦСКА, в началото само давахме, но в последните 2-3 години горе-долу се изравняват нещата, защото спазваме строга финансова дисциплина и си имаме бюджет, който изпълняваме.", започна Ганчев.

"Клубът се самоиздържа на едно 80-90%. Капиталът на дружество "Сердика спортни имоти" е 115 млн. лв. Стадионът на ЦСКА е оценен на 23,7 млн. лв. - 20,6% от целия капитал. 98% от загубите на дружеството, казва сегашният министър, че са от наема на ЦСКА, който не е платен. Сега той наистина не е платен - 2,5 млн."

"В самия договор го има записано, че парите от наема се реинвестират в стадиона. От този капитал 100 млн. - 20 млн. ползва футболният клуб. Другите 80 млн. ги ползват други хора сигурно. Къде отиват тези пари и в какво се инвестират? Ние нямаме подписан протокол още какво сме инвестирали. Не искаме да даваме пари на някакво си дружество, за да може някой да ги източи. Мотахме се толкова време със стадиона и вместо да го направим за 32-33 млн. евро., сега ще е 45."