"Историята в 120 секунди": Най-голямата печалба от лотария в света

Кой спечели 1,6 милиарда долара?

Реклама

Кучето Аби вероятно не си припява песента за парите на шведската група АББА, въпреки че е сред най-богатите домашни любимци в света.

Стопаните му –  Джон и Лиза Робинсън от американския щат Тенеси са сред трите печеливши семейства, които през 2016 г. си разделят рекордната печалба от 1 милиард и 600 милиона долара от играта „Пауърбол“.

А шансът да пуснат печелившата комбинация е 1 към 292 милиона.

И докато в интервю Робинсън казват, че искат да продължат живота си по същия начин – то другите печеливши – Маурийн Смит и Дейвид Калтшмид от вечно слънчевия щат Флорида веднага обявяват, че със своя дял от 529 милиона долара ще напуснат работа.

Точно както Робинсън с кучето обаче избират опцията да вземат парите на куп и след като плащат дължимите данъци получават с 200 милиона по-малко – или около 327 милиона долара.

Половин година след спечелването на най-голямата лото награда в историята, третото семейство разкрива имената си, но не и лицата си. От лотарията казват, че са щастливи, че тези победители са следвали всички техни инструкции в специалния „Помощник на печелившия“ и са си наели собствен адвокат, счетоводител и са планирали какво да правят с милионите.

Третите победители решават, че ще дарят по-голямата част от своя дял на благотворителност и на неправителствени организации.