Иван Гарелов с истории за специални хора и невероятни места в новата си книга

Книгата се казва „Тук Хемингуей никога не е бил“

Иван Гарелов с истории за специални хора и невероятни места в новата си книга

Реклама

Иван Гарелов обикаля света като журналист в размирни времена. Стъпва на места, където и Хемингуей не е бил. Но в новата си книга той ни представя събитията не през политическата призма, а през личните си преживявания с хората в тези страни.

Книгата се казва „Тук Хемингуей никога не е бил“. Той започва да я пише през лятото, за да се справи с мъката от загубата на съпругата си. Журналистът допълни още, че през живота си е срещал много хора и всички те са се превърнали в близки негови приятели.

„Писал съм книгата с мисъл за жена ми, за да ми поолекне и да се разтоваря, след смъртта й. Не е много, много сериозна книга, обаче тя пък се хареса на хората. Един човек ме спря на улицата и ми помогна там да пресека, че ме боли крака и казвам: "Защо ми помагаш?", а той: "Защото казваш как да живеем. Как да се храним и къде да отидем". И в тази книга накрая има рецепти“, обясни Гарелов.

„Тук Хемингуей никога не е бил и нови разкази“ са истории за хора и случки, които сплотяват и развеселяват компанията. Забавната и смешна светлина е основата на разказа, така че всеки да се почувства съпричастен.

В тези 34 истории авторът споделя специализирани познания за храната и хората по целия свят – как изтрезняват унгарците, как живеят монасите в Атон, какво се яде по време на война във Виетнам и на пикник в Кувейт.