Иво Христов и невероятната му битка за живот

Младият писател има нужда от помощ

Иво Христов и невероятната му битка за живот

Реклама

10 години младият писател Иво Христов води битка с рядко заболяване, докато продължава да пише книги. Той е загубил слуха си, говора си и е прикован на легло. Но общува чрез приложение, което превръща звуците в текст, и продължава да твори.

Този изумително силен млад човек има нужда от помощ.
22-годишният Иво е на средата на своя пореден роман. И на средата на решаваща битка за своето здраве и живот.

„Моето вдъхновение да продължа да пиша идва от хората, които са до мен и хората, които ме подкрепят. Затова продължавам и не се отказвам“, споделя младият писател.

Той страда от рядкото заболяване неврофиброматоза тип 2, а състоянието му се е влошило и само скъпо лечение, което не е по силите на родителите му, може да го спаси.

„Постепенно и бавно започна да губи жизнено важни функции на организма след всяка следваща операция. От една загубихме слуха. От следваща говора. Говори, шепне, но без глас. Към момента е прикован на легло. Не може да ходи изобщо. Отчаян е, наистина. Защото е човек на 22 години, а функциите, които ви казах, че ги загубихме са жизнено важни. Без тях човек трудно живее“, казва Милена Димитрова, майка на Иво. 

Лекарството, което може да спаси младия писател, не се покрива от здравната каса и той разчита на добрите сърца на хората.

„Съществува лекарство, което директно влияе върху първоизточника – върху дефекта на хромозомата, която всъщност е причината за образуването на туморите. Това лекарство го започнахме от 2 август миналата година. Хубавото е, че го има, лошото е, че е отчайващо скъпо. Трябва да се пие поне година, което ще рече до 2 август 2024 г. Точно сме на средата на лечението. Който има финансова възможност, да ни подкрепи, защото сме точно по средата на лечението. Грубо сметнато ни трябват почти 300 000 лв. още – до 2 август. За да сме завършен курс на лечение. Ако не успеем да се справим, да съберем тази сума и прекратим лечението, всичко ще е било напразно“, обяснява майката на Иво. 

С помощ от добри хора лекарството е осигурено до края на месеца. А след това семейството се моли и се надяват на още помощ.

Ако имате възможност и желаете да помогнете на Иво, сметките са:

– Лесно онлайн дарение тук: https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-ivo

– SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лв.)

– Дарителска банкова сметка в POSTBANK:

BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

– Дарителска банкова сметка в банка ДСК:

BG27STSA93000026650257 - Иво Ивов Христов

– Pay Pal: [email protected] - Иво Христов