Йорданка Фандъкова: След изборите през 2019 година взех за себе си решение, че това ще бъде последният ми мандат

"Работата на кмета е денонощна", сподели Фандъкова

Йорданка Фандъкова: След изборите през 2019 година взех за себе си решение, че това ще бъде последният ми мандат

Реклама

„За съжаления все още няма работещ общински съвет. Ако не се смени подходът, това може да продължи. Тази политическа криза в СОС може да се превърне в управленска, което ще бъде много лошо – има решения, които трябва да минат през общински съвет“. Това каза в интервю за предаването „120 минути“ бившият дългогодишен кмет на София (2009 г. – 2023 г.) Йорданка Фандъкова.

Фандъкова визира неуспешните опити да се избере председател на Столичния общински съвет (СОС), заради което съветът не може да започне работа.

„Надявам се г-н Терзиев да вземе ролята си на лидер и да могат да решат проблемите си най-напред в тяхната група и след това да намерят подкрепа, за да може да заработи общината“, допълни Фандъкова.

Тя уточни, че е имала дълъг разговор с новия кмет на София Васил Терзиев преди официалното предаване на поста. Запознала го е и с проблемите, и със спешните проекти.

„Разменихме телефони. Той ако има нужда и желание, по всяко време може да се обади. Аз съвети няма да му давам“, обяви бившият кмет.

Относно работата си начело на Столичната община тя беше категорична, че винаги е спазвала законите и не е взимала решения под натиск.