Калоян Паргов: Няма да търсим решение на проблемите в София през вдигане на данъците и таксите

Калоян Паргов е водач на листата на "БСП за България" за столичен общински съвет

Реклама

До местните избори в "120 минути" ще гостуват първите трима водачи на листи за общински съветници в София. Те са посочени след експресно проучване на "МаркетЛинкс" по поръчка на bTV, проведено сред 500 души над 18 години и в периода 23-28 септември по метода на прякото лично интервю.

Един от тях е Калоян Паргов - водач на листата на БСП "За България" за Столичния общински съвет. Като най-неотложен проблем той определи вътрешнокварталната инфраструктура, която е далеч от стандарта за европейска столица.

„Вече е време общината да стане майка на кварталите, а не само мащеха. За четири години нищо не се направи, а може, ако се отделят достатъчно пари от бюджета и се работи усърдно в тази посока”, заяви Паргов.

„Няма да търсим решение на проблемите през вдигане на данъците и таксите. Има достатъчно пари в бюджета, които трябва да се харчат ефективно, по един по-различен начин, свързан най-вече с качеството и контрола. Така ще поставим видими резултати”, на мнение е Паргов.

По думите му има много теми за София, които подлежат на референдум. Той припомни, че досега БСП е предложила три допитвания до столичани, но и трите са били отхвърлени. Сега би попитал софиянци как да се харчат парите – за кварталите или за големите артерии в центъра на града.