Към нови избори с много неизвестни: Анализ на доц. Георги Лозанов и Кольо Колев

Изненадващо е, че в един разговор между ГЕРБ, БСП и ДПС се очерта перспектива следващите избори да доведат до мнозинство от рода на "Тройната коалиция", коментира доц. Георги Лозанов

Към нови избори с много неизвестни: Анализ на доц. Георги Лозанов и Кольо Колев

Реклама

"Изненадващо е, че в един разговор между ГЕРБ, БСП и ДПС се очерта перспектива следващите избори да доведат до мнозинство от рода на "Тройната коалиция". Досега изглеждаше, че ГЕРБ искаше да си върне политическата легитимност и правото да присъства в политическия живот чрез диалог с партиите на протеста", коментира в студиото на "120 минути" доц. Георги Лозанов.

"Аз не съм съгласен, че ще има окрупняване извън съюза на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Около ГЕРБ не виждам основа за окрупняване. БСП няма да иде, освен ако не иска да се самоубие. Президентът дотук играе по правилата на Конституцията. Президентът дава време – за поява на нов политически субект. Има огромна ниша за това. Аз очакван на следващите избори да се явят малко над 2 милиона души. Близо 90 хиляди пуснаха бюлетина с "Не подкрепям никого", каза социологът Кольо Колев.