Карин Карлсбро: Най-важна е подкрепата за Украйна

„Украинците се борят за цяла Европа и за европейските ценности", каза още Карин Карлсбро

Реклама

Началото на 2023 година беляза и началото на шведското председателство на ЕС. Това се случва в момент, в който страната кандидатства за НАТО и е сред най-активните в оказването на военна помощ за Украйна.

„Най-важното за това председателство и за целия Европейски съюз е да се подкрепя Украйна – във военно, хуманитарно и икономическо измерение. Да се опитаме да направим каквото можем за нашите украински приятели. Те се борят не само за собственото си съществуване, но и за цяла Европа и европейските ценности“. Това коментира ексклузивно пред bTV в Брюксел шведският евродепутат Карин Карлсбро.

“Украйна трябва да спечели тази война и единственият път е да я подкрепяме. Русия трябва да напусне всеки квадратен метър от страната. Задача на всички демокрации е да подкрепят суверенна държава, когато тя се отбранява“, каза още политикът.

„В общественото поле и в парламента в Швеция има силна подкрепа за военната помощ за Украйна. Няма съмнение, че трябва да изпратим каквото е възможно. Това е единственият път за всички държави по света. Трябва да се вслушваме в молбите на Украйна, а те искат три неща – оръжия, оръжия и още оръжия“, посочи Карлсбро.