Катя Сунгарска: Д-р Нели Пандова обичаше работата си и даде живота си за пациентите

Последствията от COVID-19 са тези, които разболяват, усложняват и вземат и животи, каза говорителят на столичната Спешна помощ

Реклама

Д-р Нели Пандова беше много слънчев човек, много лъчезарен. Ще я запомним с усмивката й, всички коментират колко много ще ни липсва, с добротата й, със себераздаването, с това, че беше безкрайно сърцат човек, обичаше работата си, обичаше пациентите, даваше всичко от себе си, даде и живота си пак за пациентите. Това каза в предаването „120 минути“ говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска за починалата от COVID-19 д-р Пандова.

След установяването, те бяха карантинирани заедно с нейния съпруг, който също е лекар в Спешна помощ в София, обясни Сунгарска.

"Понеже са лекари и знаят риска, затова те се отделиха, живееха на две отделни места. В един момент тя разви пневмония, беше приета в болница, лекува се там, беше изписана след два отрицателни PCR теста. Писала е на колеги, че вече си е вкъщи, че се чувства по-добре, че диша малко по-спокойно, но за съжаление…

Това, което и щабът сутринта изказа като притеснение, че е възможно болестта да се върне въпреки отрицателните тестове и че тези антитела, които организмът развива, като че ли не са много сигурни, за да те предпазят от зараза и от болест".