Колко може да е голямо сърцето и заразно ли е доброто?

Лазар Радков е гост в "120 минути"

Колко може да е голямо сърцето и заразно ли е доброто?

Реклама

Лазар Радков е роден през 1983-та г. в Пловдив. Родителите му са фотографи. Като студент учи за инженер в Германия. Няколко семестъра преди да завърши открива, че инженерството не е неговото призвание и напуска университета. Посвещава времето и усилията си на инициативи, свързани с подобряване на здравната култура на хората. Спортният ентусиазъм и познанията му за храненето печелят доверието на последователите му и го превръщат в мощен модел за подражание. Преминал е курсове за парамедик и работи като доброволец в екипите на Спешната помощ. Стои зад много благотворителни кампании, най-голям успех сред проектите му имат "Капачки за бъдеще" и "Каузи.бг.".

Благодарение огромното количество пластмаса, събрана чрез "Капачки за бъдеще", са купени и дарени повече от 20 кувьоза, неонатални линейки и съвременна апаратура на над десет болници. "Каузи.бг" е платформа за дарения, която съществува чрез доброволци. 100% от приходите ѝ се даряват за благотворителност. В началото на годината, заедно със съмишленици, Лазар Радков изминава 5 хиляди километра за седмица, за да достави 70 генератора за ток на болници, училища, детски градини в Украйна. По време на пътуването попадат под руски обстрел, единият от шофьорите не оцелява.

Дни преди Коледа от "Капачки за бъдеще" отново показаха, че е време за чудеса и дариха оборудване за спасяването на бебенца на неонатологиите в Хасково и Кърджали.