Комисар Тенчо Тенев за уволненията, ареста и обвиненията

Избрани моменти от "120 минути"

Комисар Тенчо Тенев за уволненията, ареста и обвиненията

Реклама

Комисар Тенчо Тенев е началник на отдел "Пътна полиция" към СДВР. През 2008 г. е назначен за първи път като заместник -началник в КАТ София. Три години по-късно е освободен и пенсиониран.

Тенев завежда дело за неправомерното си отстраняване и 4 години по-късно е възстановен на поста. През 2014 г. е повишен в началник на КАТ София.

Преди година е преместен като началник на "Охранителна полиция" в Асеновград. През май миналата година, при акция на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР, Тенчо Тенев е задържан за 72 часа, след което е освободен под парична гаранция.

Окръжната прокуратура в Пловдив му повдигна обвинения за престъпления по служба - неправомерно сключени договори за дарения на камери за наблюдение на районното управление в Асеновград и автомобилни гуми за патрулните коли на обща стойност около 10 000 лв. и незаконно държане на боеприпаси.

Държавното обвинение обаче не поиска отстраняването му от длъжност и комисар Тенев отново оглавява КАТ-София. В последните дни, той разкри корупционни схеми за милиони, с участието на служители на КАТ, които от години ощетяват и държавния бюджет.