Корнелия Нинова: Нека избирателите да преценяват по действията, а не по декларациите, че някой е ляв

Тя посочи, че докато БСП е била в управлението, са приети социални политики като безплатни детски градини, увеличени пари за майчинство на втората година, по-ниски данъци за работещи млади семейства с деца, 200 лева ваучери за храна на работници, минимална заплата, която е 50% от средната, 30% увеличение на пенсиите

Корнелия Нинова: Нека избирателите да преценяват по действията, а не по декларациите, че някой е ляв

Реклама

България отново навлиза в предизборен режим. Традиционно bTV предоставя напълно безвъзмездно ефирно време за предизборни участия в актуалните си предавания, за да даде възможност на своите зрители да направят информиран избор на предстоящите Избори 2 в 1 на 9 юни.

В рамките на 3 седмици в "120 минути" ще видим визията за България и Европа на председатели и заместник-председатели на партии според парламентарното представителство на политическите формации в 49-ото Народно събрание или според социологическите данни на агенциите, с които bTV работи.

„Ние сме автентичната лява партия“, каза в предаването „120 минути“ председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя посочи, че докато БСП е била в управлението, са приети социални политики като безплатни детски градини, увеличени пари за майчинство на втората година, по-ниски данъци за работещи млади семейства с деца, 200 лева ваучери за храна на работници, минимална заплата, която е 50% от средната, 30% увеличение на пенсиите.

„Това е БСП и това е лява политика. Нека избирателите да преценяват по действията, а не по декларациите, че някой е ляв. В „Левицата“ основният участник е АБВ. Партията беше в коалиция с ГЕРБ. След местните избори Ваня Григорова обеща да повиши заплатите на работещите в транспорта в София, но първата ѝ работа беше да повиши собствената си заплата от 1000 на 6 хиляди лева. Това не е ляво“, коментира Нинова.

„Докато бяхме в управлението, БСП управляваше Министерството на икономиката и индустрията. Много сериозно оздравихме държавните предприятия и изведохме България на първо място по индустриален растеж в Европа. Месеци след падането на кабинета „Петков“, в който участвах, започна прехвърляне на всички държавни ангажименти към неправителствени организации. Част от социалните грижи се прехвърлиха към неправителствени организации“, добави председателят на БСП.