Леда Цветкова с филм за аварията в Чернобил

"Дневниците на Чернобил" ще покаже историята на трима души, които са натоварени с тежката задача да оправят последствията от аварията

Леда Цветкова с филм за аварията в Чернобил

Реклама

Сериалът „Чернобил”, без да иска, извади наяве един от по-малко публичните ликвидатори на аварията в атомната централа.

Шумен отзвук в социалните мрежи предизвика статус на британската сценаристка Карла Мери Суит, която написа в профила си, че е разочарована от сериала, защото в него не участват чернокожи актьори. Следва вълна от критики и иронични забележки към авторката с поучения как трябва да чете повече, защото става дума за Съветския съюз.

Противно на всички очаквания обаче такъв човек съществува. Игор Хиряк е роден в Череповец, Волоградска област. Едва 19-годишен постъпва в казармата. Кой е той зрителите ще видят в bTV Репортерите: „Дневниците на Чернобил".

,,Темата за Чернобил и за трагедията, за начина, по който се е взривил реактора, е повдигана много пъти, но има неизказани истории на хората, които са живели там, които е трябвало да напуснат домовете си и работните си места‘‘, сподели Леда Цветкова, която е автор на филмът в bTV Репортерите при гостуването си в „120 минути”.