Любен Дилов-син: Ротационен премиер ми изглежда много сложно

Докато не бъде договорено всичко, нищо не е договорено, посочи в предаването „120 минути“ депутатът от ГЕРБ-СДС

Любен Дилов-син: Ротационен премиер ми изглежда много сложно

Реклама

„От представянето на Мария Габриел като наш кандидат се говори за конституционно мнозинство. В парламента изцяло има съвпадане в законодателната програма между първите две формации. Без двете формации нищо не може да се случи, но докато не бъде договорено всичко – нищо не е договорено“.

Това посочи в предаването „120 минути“ народният представител от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

По-рано „Капитал“ съобщи, че ГЕРБ и ПП-ДБ са разговаряли за съвместно правителство с втория мандат и ротационен премиер.

„50% е шансът за правителство с първия мандат. Ротационен премиер ми изглежда много сложно, защото има актове в управлението, които изпълнителната власт трябва да довърши. Изглежда сложен вариант, но в последните години се нагледахме на чудатости в българския политически живот. Метафорично прилича на дете между русалка и кентавър, а то самото болно от шизофрения. Толкова е разчетворено – защо да няма ротационни председатели? Докато не бъде договорено всичко, нищо не е договорено. Ние ще стоим на този вариант – утре Мария Габриел да представи кабинет, който следващата седмица да влезе за гласуване“, обясни той.