Милионери без милиони: Какво се случва със спечелилите от "Националната лотария"?

Разговаряме с Екатерина Димитрова и Димитър Миярев

Реклама

След промените в закона за хазарта частните лотарийни игри вече преустановиха своята дейност. Какви обаче са наистина печалбите, които с години бяха показвани в национален ефир. В следващите минути се срещаме с двама от обявените за милионери - Екатерина Димитрова и Димитър Миярев.

Екатерина Димитрова работи в сферата на здравеопазването, в аптека. Живее в Бургас и през 2019 г. близките и познатите ѝ я видяха по телевизията с чек в ръка.

"Бяхме приети в една стая, подадоха ми документите, които трябва да подпиша. След като видях, че ще ни бъде изплатена първоначална вноска от 200 000 лева и 20 години след това ще бъде изплащана сумата, не се съгласих", разказа Екатерина Димитрова.

"Господинът се изказа, че този закон го налага Държавната комисия по хазарта и те като всички останали трябва да спазват този закон и не могат да го нарушат", допълни тя.

"Не можем с 200 000 да се чувстваме милионери. Преди 3 години си построихме къща, за нея изтеглихме кредит. Аз всъщност съм милионер с кредит", каза Екатерина.

"Спечелих 2018 г., първата вноска е 200 000 лева, 2019 г. – 40 000 лева. Тази година трябваше да получа втора вноска от първо число - от началото на февруари до 28-и, но такава вноска нямаше", разказа Димитър Миярев.

"Не съм вярвал, че 20 години може да се изплаща тази печалба. Милионер без милиони", допълни той.

Вижте във видеото целия разговор.