От София до Скопие по въздух и земя - как се стига по-бързо?

Журналистите на bTV Кристина Газиева и Стоян Георгиев в „шеметна надпревара”

Реклама

Два екипа, едно състезание. От София до Скопие по въздух и земя.

Журналистите на bTV Кристина Газиева и Стоян Георгиев в „шеметна надпревара” – кой ще стигне първи от знаково място в София до знаково място в Скопие?

Денят – събота. Часът – 3:30 ч. и половина сутринта. Мястото – храм-паметник „Свети Александър Невски”.

Два екипа на bTV тръгват за Скопие.  Екипът на Стоян Георгиев ще пътува с автомобил, а екипът на Кристина Газиева ще лети с…  новооткритата самолетна линия между двете столици. 

Определят си място за среща – пред паметника на… жираф в Скопие.

Екипът на Стоян потегля с автомобила. Екипът на Криси няма голям избор за транспорт до летището.

Първият влак на метрото е чак в 5 ч. сутринта, само броени минути преди да излети полетът ѝ. Налага се екипът да вземе такси. 

20 минути по-късно те вече са на Терминал 2. Спазили са правилото да бъдат на летището  час и половина преди самия полет.

Разходът за таксито от храм-паметника „Александър Невски“ до летището е близо 20 лв.  А колкото до цената на самолетния билет – Криси и операторът Саша Осиченко си купуват възможно най-евтиния вариант – само с ръчен багаж. Излиза им по 82 лв. на човек.

Късметлии са, защото само половин час по-късно същият билет вече е с 10 лева по-скъп. А няколко часа по-късно, са още по-големи късметлии, защото тези билети вече са изчерпани. Остава вариантът за билет с чекиран багаж на стойност над 120 лв.

Бордната карта вече у Криси. Оказва се обаче, че има разминаване в информацията. Ако в сайта на авиокомпанията пише, че полетът е в 5:25 ч., то на бордната карта пише, че полетът е в 6 ч. сутринта. Странно. 

Какво се случи - гледайте във видеото!