Павел Вълнев: Не виждам перспектива в момента за България

Според бизнесмена настоящото правителство няма да изкара мандата си и предстоят нови избори

Реклама

Павел Вълнев е родом от Доспат. Завършва Икономическия техникум в Смолян, след това Университета за национално и световно стопанство. През 2002 г. заминава заедно с брат си Румен за САЩ на студентска бригада с 300 долара и един сак. Установяват се в Чикаго, където работят като разносвачи на пица, сервитьори, чистачи, шофьори.

22 години по-късно Павел управлява спедиторски бизнес в Чикаго, като притежава над 700 камиона и 2000 ремаркета. 

През 2020 г. Вълнев дарява 1 млн. лева за учредяването на политическа партия „Републиканци за България“. На парламентарните избори тя получава едва 1,31% подкрепа, след което той се оттегля от политиката.

Инвестира и в телевизия, която е насочена към българската общност в Чикаго. Този проект е прекратен през 2018 г.  В момента, освен в спедиторската си фирма, той инвестира в сектора на енергетиката в Югоизточна Европа.

„Аз мисля, че обществото в момента още по-разделено, отколкото беше преди и честно да Ви кажа, много се радвам, че излязох в политиката, защото това усещането, че българската политика е едно кафяво блато, което. Много такова усещането, че щом заемеш определена позиция или си в определена партия, ти вече си крадец, това някак си ме обиждаше ме налично“, коментира политическия си опит Вълнев в „120 минути“.

„Аз, в крайна сметка, не съжалявам, че влязох в политиката, защото пък за една година където се занимавах нали общо взето обиколих България сигурно 3 или 4 пъти научих страшно много неща и видях страшно много неща. Може би вече не съм толкова доверчив, не съм така да се кажа. Може би малко повече се доверявах на хората и вярваше, че нещата могат да се случат и в същото време нали съм бил прекалено голям оптимист и в момента съм по-реалист, отколкото оптимист и не мисля, че България отива към добро, не виждам перспектива в момента за България“, каза бизнесменът.