Петър Нанев: 250 000 лева дължи дружеството "Белал Сохайб" на България към 31 октомври

Това показва справка на сайта на НАП, съобщи в предаването "120 минути" журналистът

Реклама

250 000 лева дължи дружеството "Белал Сохайб" на България към 31 октомври. Това показва справка на сайта на НАП, съобщи в предаването "120 минути" журналистът Петър Нанев, който в рамките на три части тази седмица показа разследването си за някои аспекти от работата на Българския футболен съюз.

Дружеството "Белал Сохайб", което има договор за доставка на екипировка за малките футболисти, е регистрирано в България, но хората, които са го регистрирали, не са предоставили документ за самоличност, временно пребиваващ в България или постоянно пребиваващ в България, а са си предоставили афганистанските паспорти и постоянен адрес Мазар-и-Шариф. Няма как една такава сделка да не ни направи впечатление", обясни Петър Нанев.

След последната сделка между БФС и "Космос кидс", дружество, което е регистрирано на същия адрес, на който са регистрирани и хората от Мазар-и-Шариф, е прехвърлено на клошар припомни Нанев.

Простата справка показва, че този човек има над 50 юридически лица, на които е собственик и управител.

По отношение на това дали са раздавани футболни екипи, журналистът обясни, че досега е чул позицията на БФС, че са закупени и са раздадени, и на друг човек, който има футболен клуб, и казва, че един екип не е видял.