Писмо до майка ми

Как живеят семействата на лекарите на първа линия?

Реклама

Ежедневно медиците ни са изправени пред най-голямото изпитание в новата ни история. В тези тежки дни много от тях имат нужда от подкрепа.

Именно такава подкрепа оказва син, който написа трогателно писмо до своята майка – писмо, изпълнено с възхищение и кураж:

Това е моята майка. Повечето хора я познават като д-р Делиева. В момента тя се изправя лице в лице срещу опасността, наречена COVID-19. Докато всички хора се запасяват и междувременно с това пишат какви ли не глупости по социалните мрежи - тя рискува живота на собственото си семейство и приятели. Няма избор, такава й е работата.

Аз съм изключително горд с нея, защото тя освен добър инфекционист, смея да твърдя, че е един от най-добрите детски специалисти.

Освен това работи на две места 24/7, за да може да поддържа един, нека го наречем "среден стандарт" на живот. Но това е друга тема.

Въпреки че се е отдала на това да спасява детски и не само животи, тя винаги се е грижила и за своето семейство. Както е добър лекар, така е и домакиня, съпруга и майка.

И докато е всичко това - тя не сваля усмивката от лицето си, дори и с този предпазен костюм срещу този вирус.

Горд съм с теб мамо и много те обичам!

Искрените думи на благодарност за лекарите на първа линия в борбата с коронавируса са на 26-годишния Андон Чулев. Майка му също е сред тях.

Д-р Гинка Делиева е част от Инфекциозната клиника на ВМА, а допълнително работи и като педиатър в поликлиниката в Нови Искър. Синът ѝ казва, че вижда как много от младите хора не разбират истински големината на заплахата.