Полк. Амир Горен: Започнах нов проект с деца в училищата, за да намалим агресията и насилието там

Основните въпроси, които трябва да се решат, за да имат децата по-добро бъдеще, допълни той

Реклама

Преди 5 години в "120 минути" Юксел Кадриев ни срещна с експерт по тероризъм, според който "Ислямска държава" е заплаха за цяла Европа, включително и за България. Преди 5 години той предпочете да скрие лицето си.

"Тяхната цел е създаването на халифат. Нов халифат в целия Близък Изток. И, разбира се, в техния план влиза Европа, и дори Йерусалим", заяви полк. Горен тогава.

Той е един от основателите на елитните части на израелската армия. Ветеран е от 8 войни и има повече от 34 години опит в специализирани операции за сигурността. Ръководил е многобройни антитерористични операции, а сега е начело на звено за контратероризъм и училището по борба с тероризма на израелските сили.

Ден, след като в Пловдив задържаха вербуван от ИДИЛ български ученик, полк. Амир Горен влиза в студиото на "120 минути".

"Преди 5 години бяха различни времена. Тогава бях в активна служба, под прикритие. Вече излязох на светло", каза експертът по тероризъм.

"Започнах нов проект с деца в училищата, за да намалим агресията и насилието там - основните въпроси, които трябва да се решат, за да имат децата по-добро бъдеще", коментира той.