„Помогни от вкъщи 2“: Да станеш доброволец само на 12 години

Мисията на Толга Мехмедов от Русе

Реклама

На 7 май в четвъртък, в навечерието на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, от 20 ч. bTV ще излъчи втория благотворителен концерт „Помогни от вкъщи“. 

Този път, средствата ще бъдат в подкрепа на Националната кампания на БЧК „Заедно срещу COVID-19“. Средства ще се набират чрез SMS на номер 1466 и чрез онлайн дарения на интернет страницата на БЧК. В „120 минути“ разказваме историята на млад добротворец, преживял и опасни ситуации, докато се опитва да помага.

18-годишният Толга Мехмедов вече 6 години е част от екипа доброволци на БЧК в Русе. Решението му идва спонтанно, докато е ученик, провокиран от детско любопитство.

„Служител на Червения кръст дойде при нас в училище, и това, което всъщност ни разказа, беше изключително интересно. Съответно реших да опитам и аз“, заяви Толга Мехмедов. 

Започнал като на шега, днес Толга е един от най-отдадените млади доброволци. Работата го зарежда с положителна енергия, която иска да раздава на хората. „Наскоро имахме една ситуация, в която една жена така леко се опитваше да ни заплаши с нож, ние ѝ обяснихме съответно какво правим, защо сме там, жената ни разбра и в крайна сметка имаше хубав развой на ситуацията“, разказа младият мъж.