Проф. Боян Биолчев: На обществото му е нужно образование

Самият ни народ не е настроен за търсене на чорбаджия, каза той

Проф. Боян Биолчев: На обществото му е нужно образование

Реклама

"На обществото му е нужно образование, но не чиновници да дават акъл дали ни е добро образованието, а да се замислят какво не разбират в това образование и какъв е пътят то да се подобрява. Не е пътят да се подобрява като има подигравателно отношение към тези, които осъществяват образования човек в България", каза проф. Боян Биолчев в предаването „120 минути“.

„Самият ни народ не е настроен за търсене на чорбаджия. Да дойде ситуация или този, който иска да помогне, без голяма загуба за самите хора. Това е доста остаряло за времето, в което живеем. Това, което ние пропускаме да направим, е да се наблюдаваме сами. Негативното отношение, към когото и да е било, което е изведено на преден план, пречи на този, който го внедрява в националното общежитие“, добави проф. Биолчев.

Той коментира и това дали светът усеща епидемия от страх и умират хора. „Не в степен, която да събужда съчувствие и човещина. Напротив буди егоизма на тези, които искат да си живеят леко и спокойно. Това е нещо, което мене ме безпокой – липса на съчувствие. Ние не продължаваме, а сме закачени в голяма верига, зависим от неща, на които нямаме влияние“, каза проф. Биолчев.

„Ако продължаваме да не се спасяваме от тези, които не харесваме и от самите нас, защото когато се настройваш само негативно не може да настъпи някакво позитивно решение. Това е категорично така“, обясни той.