Проф. д-р Ербуг Кескин: Любимата ми титла е "моят доктор"

Среща с детския хирург проф. д-р Ербуг Keскин

Реклама

Една снимка, запечатала момента, в който лекар лежи на операционната маса до своя малък пациент, за да го успокои преди операцията, обиколи света. В нея няма суета. Има само любов. 

Името на лекаря е проф. д-р Ербуг Кескин, детски хирург и преподавател в Медицинския университет в Истанбул.

Името на детето е Ендер. Вече е пораснал мъж, който помни онази топла бащина закрила на студената операционна маса. 

„Спомням си, че Ендер беше на 4-годишна възраст, лежеше на операционната маса и ми каза: „Докторе, когато ме е страх, тате винаги ляга до мен в леглото, за да ме успокои“.  Затова просто… легнах до него, за да се почувства по-добре. Беше толкова щастлив от това“, казва д-р Кескин.

Малкият Ендер се нуждаел от няколко урологични операции. Затова срещите му с лекаря продължили през годините и за контролни прегледи.

Връзката между двамата става толкова силна, че дори 14 години по-късно порасналият Ендер пише за професор Кескин с благодарност и обич.

„В момент, в който плаках и не исках да ме оперират, той легна до мен и ми каза „Хайде да се снимаме!“ Срещнах моя чичо Кескин през 2007 г. Не съм и предполагал, че той няма да ми бъде просто доктор. А ще го обикна като мой чичо. Моят чичо Кескин! Благодаря ти за всичко!“, написа младият мъж.