Проф. Стоян Кушлев: При братя Галеви имаше една кола, която беше бронирана с 10 см. стъкло, Путин имал такава

Той е първият председател на първата комисия за борба срещу корупцията

Проф. Стоян Кушлев: При братя Галеви имаше една кола, която беше бронирана с 10 см. стъкло, Путин имал такава

Реклама

“Аз излизам от вкъщи само с моята кола и винаги въоръжен. Това го налага ситуацията”, заяви проф. Стоян Кушлев в предаването “120 минути”. 

Той е юрист и бивш депутат от НДСВ. Проф. Кушлев е първият председател на първата специално създадена комисия за борба срещу корупцията през 2005 г., наречена Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. 

За шестте години, в които Стоян Кушлев е начело на антикорупционната комисия успява да спечели дела за отнемане на имуществото на знакови фигури като Митьо Очите, Пламен Стоянов-Големия Дамбовец и братя Галеви. През годините дейността на комисията е съпътстване с обвинения за ниска. Проф. Кушлев е освободен от поста през 2011 г. от тогавашния премиер Бойко Борисов, след обвинения в конфликт на интереси и упреци, че е назначил свои близки на работа в комисията. 

“Наложи се да извадя оръжието си. В Перник в кв. „Изток“ отивам да пазарувам и трима души идват срещу мен с бухалки. Те казаха – ти разплака майките на много наши момчета, а сега ние ще се оправим с тебе. Аз извадих Glock, който ми е подарък от министъра на вътрешните работи, заредих го и им казах – сега ще разплача вашите майки”, разказа той.

“Запорите са за повече от 1 млрд., а отнетото имущество за няколко стотици милиона лева. 15 кметове и 10 депутати бяха клиенти на комисията, след мен явно са се отъвали”, каза Кушлев.