Разследване: bTV разкри схема за трафик на мигранти

Оказа се, че трафикът на незаконни мигранти към и през България масово и необезпокоявано се рекламира с десетки видеоклипове

Реклама

Екип на bTV договори незаконен трафик на мигранти през българска граница към Германия. Това стана съвсем лесно през телефон, оставен на обява за превоз в социалните мрежи.

Оказа се, че трафикът на незаконни мигранти към и през България масово и необезпокоявано се рекламира с десетки видеоклипове, на които нелегално преминаващите показват нагледно и се хвалят с успеха си.

Мъж прави дупка в оградата на турско-българската ни граница. Надпис на арабски върху кадъра гласи: "Оградата на границата е създадена за лъвове. Продължаваме да я късаме".

Това не е ексклузивно видео от тайни източници, а общодостъпен клип в социалните мрежи. Рекламен. Всеки може да види десетки като него. Въпреки, че незаконният трафик на хора е престъпление и предвижда затвор. Показваме клиповете от мрежата, без да променяме оригиналната музика, подложена от авторите им.

Няма шега. Долу на екрана в тази конкретна обява превозвачите на мигранти дори са оставили и български телефонен номер. За всеки, който иска да бъде превозен.