Росен Плевнелиев: Генералите на Русия не са доволни

„Според мен това е една добре планирана и извършена операция на руските служби за сигурност“, каза президентът на България от 2012 г. до 2017 г. Росен Плевнелиев относно опита за метеж на лидера на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин

Реклама

„Според мен това е една добре планирана и извършена операция на руските служби за сигурност, която ще постигне всички поставени цели“, каза президентът на България от 2012 г. до 2017 г. Росен Плевнелиев относно опита за метеж на лидера на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин.

„Преди една година включването на „Вагнер“ в операцията, която всички наричаме война, имаше своя дълбок смисъл. Защо? Защото затворниците бяха изправени първи, така както Сталин или Хитлер действат“, добави Плевнелиев в предаването „120 минути“.

„Цялата тази система се пропука, когато частната армия отпред се включи в тежък конфликт с ръководството на Министерството на отбраната с руската армия. Сегашната операция постига всички свои цели – елиминира частна милиция, „Вагнер“ е елиминирана, прехвърляме цялата отговорност, надява се Путин, че Сергей Шойгу да подаде оставка“, категоричен е той.

„Генералите не обичат войната. Те не обичат техните войници да се избиват като кучета. Затова и „Вагнер“ беше на първа линия. Генералите на Русия не са доволни“, каза Плевнелиев.