Съоснователят на "Nexo" Антони Тренчев отговаря на обвиненията

На 12 януари прокуратурата започна мащабна спецакция в столицата и нахлу в офисите на криптокомпанията "Nexo"

Съоснователят на "Nexo" Антони Тренчев отговаря на обвиненията

Реклама

Съоснователят на "Nexo" Антони Тренчев заяви пред bTV, че платформата не оперира в България, "именно за да да не попаднат на подобен безобразен произвол и репресии от българската политическа класа, която използва българските органи за рекет".

Припомняме, че на 12 януари прокуратурата започна мащабна спецакция в столицата и нахлу в офисите на криптокомпанията "Nexo". Два дни по-късно беше съобщено, че са повдигнати обвинения на четирима души за пране на пари, данъчни измами, банкова дейност без лиценз, компютърни престъпления, нарушаване на санкциите срещу Русия, както и за извършени трансакции към човек, уличен в терористична дейност.

Според прокуратурата, която се позова и на информация от партньорски служби, компанията е действала от Германия, България, Кипър и Сърбия. Установено е, че до момента са извършени над четири милиона трансакции в криптовалути, като общата стойност на всички трансакции е над  94 милиарда долара.

"Сега трябва да се занимаваме с безобразните и безумни обвинения на прокуратурата и това ще направим, няма никакъв проблем", каза още той.

Антони Тренчев заяви, че са намира в дома си, "заобиколен от хора, които ме обичат и случващото се в България, където отдавна не живея, няма особен ефект върху ежедневието ми".